Annons

Linsmoussaka

Glutenfri, laktosfri - och supergod!

Redaktionen

6 maj, 2013
Linsmoussaka
Dela inlägget

Glutenfri, laktosfri – och supergod!

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Kureras blogg Groddat är godast.
https://kurera.se/groddat-ar-godast/.

Ingredienser

2 auberginer, skurna på längden

Linssåsen:
2 gula lökar, fint hackad
1 morot, fint hackad
2 dl röda linser
2-3 dl vatten, ev mer
1 burk hela tomater
1 buljongtärning
salt, peppar och vitlök
Mjukstek lök och morot i kokosfett, tillsett sedan resten och låt koka tills linserna är mjuka

Bechamelsås:
0,5 dl kokosfett
1 dl bovetemjöl
3 dl vatten

Gör så här

Smält kokosfettet och vispa sedan ner mjölet och tillsätt sedan vattnet.
Vispa kraftigt tills det tjocknar.
Varva auberineskivor med linssåsen och bechamelsåsen tills du fyllt upp en form.
Toppa med ost eller olja.
Grädda 200 grader. I cirka 20 minuter
Servera med sallad.

Annons