Utsökt sälta från fetaost, härlig krämighet från avokado och protein från ägg gör det här till en snabb, enkel och somrig lunch full av näring. Granatäpple och valnötter ger förutom supernäring även ett skönt tuggmotstånd.
Det här hälsosamma receptet som osar sommar och semester är skapat av Kureras expert, kostrådgivaren Ulrika Davidsson.
LÄS OCKSÅ: Ulrika Davidssons fisk- och skaldjursgryta med saffransaioli
Fakta
Receptet är skapat av Ulrika Davidsson.
Ulrika på sociala medier:
Hemsidor: Ulrikaskickstart.se
och Ulrikadavidsson.se
Facebook: Kostrådgivare Ulrika Davidsson
Instagram: kostradgivareulrikadavidsson
Portioner: 1
Ingredienser
2 ägg
2 msk vatten
salt och svartpeppar
1 tsk smör
25 g fetaost
¼ röd paprika
¼ gul paprika
½ avokado
1 msk granatäppelkärnor
1 msk valnötter
LÄS OCKSÅ: Lyxig bananascramble med hallon
Gör så här
Vispa ihop ägg och vatten. Tillsätt salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten. Stek omeletten någon minut på medelvärme och smula sedan ner fetaosten. Skiva paprika och avokado och lägg över fetaosten. Toppa med granatäppelkärnor och valnötter. Dekorera med persilja.
LÄS OCKSÅ: Maskrossallad med vitlöksstekta blomknoppar och pestovinägrett