Äggröra möter bananpannkaka i det här lågkolhydratreceptet som blir en extra smarrig frukost – eller som ett matigt mellis efter träning!
Receptet kommer från boken ”Mina favoriter” (Tukan förlag), där Åse Falkman Fredrikson samlat sina bästa lågkolhydratrecept.
Ingredienser
1 portion
2 ägg
1 medelstor banan
1 nypa salt
2 tsk smör eller kokosolja
½ – 1 tsk kanel
½ –1 tsk kardemumma
2 msk granola eller nötter
Topping:
½ dl grekisk yoghurt
Färska hallon
LÄS OCKSÅ: Smoothies för ett starkt immunförsvar
Gör så här
Vispa äggen i en skål. Salta.
Mosa bananen med en gaffel. Vispa ihop med äggen.
Hetta upp en stekpanna med lite smör eller kokosolja. Sänk till medelvärme.
Rör i smeten, för ihop till mitten med en stekspade eller spatel som med äggröra. När smeten stelnat, för över på tallrik.
Krydda med kanel, kardemumma och granola eller nötter.
Toppa med lite grekisk yoghurt och färska hallon.
Tips! Välj gärna en banan som inte är för mogen, ju mognare desto mer socker/kolhydrater.
LÄS OCKSÅ: Bakad gröt 2.0 med rivet äpple och blåbär
Av Carolina Eriksson