En saftig kaka med härlig mandelsmak. Toppingen kan varieras efter smak och behov.
Ingredienser
130 g olja eller smält smör
2 ägg
2 ½ dl mjölk
200 g mandelmjöl
3 tsk bakpulver
170 g Sukrin
Topping
Sockerfri sylt, eller färska bär med Sukrin
Valfritt: vaniljkräm
Gör så här
Blanda mjölk och olja/smält smör i en skål. Du kan eventuellt ersätta halva fettmängden med fruktpuré.
Vispa i ägget med en stålvisp.
Blanda mandelmjölet med bakpulver och Sukrin i en annan skål.
Ta i vätskan och rör degen väl ihop.
Häll röran över i en rund form, 24-26 cm.
Om du önskar att använda bär, häll dessa över röran, och toppa generöst med Sukrin över.
Grädda på galler mitt i ugnen i 200°C i cirka 30 minuter.
Tag på sylt när kakan är avkyld. Dekorera gärna med färska bär. Du kan också lägga ett lager med vaniljkräm mellan kakan och bären.
Näringsinnehåll per 100 g
Energi: 194 kcal • protein: 11,2 • kolhydrater: 3,8 • fett: 14,8 • fiber: 8,6
En bit utan topping innehåller bara 104 kcal (2 g kolhydrater, 6 g protein, 8 g fett och 4 g fiber).
Fakta
Receptet kommer från Sukrin, ett 100 procent naturligt sötningsmedel med noll kalorier.
www.sukrin.se.