Annons

Marängbakelse utan socker

Jättegoda maränghjärtan. Garnera med bär och strö över sukrin melis. Mums!

Redaktionen

18 februari, 2013
Marängbakelse utan socker
Dela inlägget

Jättegoda maränghjärtan. Garnera med bär och strö över sukrin melis. Mums!

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Mia Hagenmalm, som bloggar om mat för Kurera.se.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.

Portioner: 12

Ingredienser

Maräng
3 stycken äggvitor
1 dl sukrin
1 krm ättikssprit

Fyllning
200 g frysta eller färska bär
1 dl vispgrädde
1 dl kesella
2 msk sukrin melis
1 1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver

Gör så här

Maräng
Sätt ugnen på 125 grader.
Vispa äggvitorna fluffigt i cirka två minuter.
Häll ner sukrin och ättiksspriten. Vispa minst tio minuter till.
Spritsa marängsmeten på ett bakplåtspapper. /Jag använde en pepparkaksform som mall, och fyllde dem med marängsmet. Det blev 12 hjärtan.)
Grädda i mitten av ugnen i 55-60 minuter.
Låt svalna på galler.

Fyllning
Vispa grädden med sukrin melis och vaniljpulver, ganska hårt.
Vänd ner kesella och de tinade bären.
Lägg fyllningen mellan marängerna precis innan servering. Annars finns det risk för att marängerna mjuknar. (Jag använde tre maränghjärtan i varje bakelse).
Garnera med bär och strö över sukrin melis. Mums!

Annons

 

 

Annons