Jordgubbar är somrigt. På midsommar vill man vara somrig. Att bjuda på en jordgubbstårta till midsommar brukar därför vara väldigt populärt.
Här är ett recept på en glutenfri sådan – som skulle kunna vara bland det bästa du någonsin ätit.
Fakta
Receptet kommer från duktiga Isabel Chrisbel bakom bloggen chrisbels-glutenfria.se. Ni hittar fler recept på glutenfria bakverk, mejerifria ostar och andra veganska recept i hennes växtbaserade e-bok.
Följ henne även på Facebook under sidorna Chrisbels Glutenfria bakning och Glutenfri och växtbaserad kost.
1 dl mandelmjöl
½ dl rismjöl
2 ägg
½ rapsolja/kokosolja
1 dl sojayoghurt/kokosgrädde eller annan yoghurt
3 msk honung/kokossocker/agave
½ tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
(uteslut bikarbonat om du ska använda kokosgrädde och ta en tesked bakpulver istället)
Garnering
2-3 dl kokosgrädde/sojagrädde
1-2 msk honung/agave/kokossocker
Cirka 200 g jordgubbar
Lime curd (utan ägg)
½ dl lime saft
½ dl honung/agave
2-3 msk potatismjöl
1 ½ dl vatten