Annons

Mjuk pepparkaka utan vetemjöl och socker

Baka en nyttigare variant av mjuk pepparkaka som inte ger dig en blodsockertopp. Helt utan vetemjöl och vitt socker.

Redaktionen

4 januari, 2013
Mjuk pepparkaka utan vetemjöl och socker
Dela inlägget

Sätt ugnen på 175 grader.

Ingredienser
3 ägg
1 1/2 dl sukrin
150 g smält smör
1 dl filmjölk
1/2 tsk ekologiskt vaniljpuver
1 1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl Bake Pro ( Från Dalblads. Finns på hälsokostbutiker).
1 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
1/2 tsk malda nejlikor
1/2 tsk mald ingefära

Gör så här
Vispa ägg och sukrin poröst.
Blanda alla de torra ingredienserna samt bakpulver ordentligt i en annan skål, och rör sedan ner det i äggsmeten.
Blanda det smälta smöret med filmjölken.
Rör ner i sockerkakssmeten.
Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform (1 1/5 liter).
Grädda i mitten av ugnen cirka 35-40 minuter.
Servera med grädde och färska lingon.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Mia Hagenmalm, som bloggar om mat på Kurera.se.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.

Annons