Laga goda glutenfria pepparkakor, helt utan vetemjöl och socker.
Ingredienser
50 g mandelmjöl
40 g fiberfin
1/2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
1/2 tsk ingefära
1/2 tsk nejlika
50 g smör
1 msk Yaconsirup
ca 4 msk Sukrin Gold
1 äggvita
Gör så här
Blanda mandelmjöl, fiberfin, bakpulver och krydder i en bunke.
Rör ihop rumstempererat smör, yaconsirup och Sukrin Gold i en egen bunke. Tillsätt äggvitan och rör vidare. Blanda i det torra och blanda det väl.
Sätt degen på kylning en stund så att degen får vila.
Degen kan bli lite kladdig. Strö då lite extra Fiberfin på degen och på händerna när du bakar ut den. Lägg figurerna på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
Gräddas i ugnen på 180 grader i cirka 8 minuter.
Näringsinnehåll per 100 g
Energi: 343 kcal • protein: 11,5 • kolhydrater: 15,1 • fett: 21 • fiber: 23,6
Fakta
Receptet kommer från Sukrin, ett 100 procent naturligt sötningsmedel med noll kalorier.
www.sukrin.se.