Annons
Annons

Pocherat ägg med rom och gräslök

Lyxigaste frukosten månne?

Redaktionen

21 mars, 2013
Pocherat ägg med rom och gräslök
Dela inlägget

Lyxigaste frukosten månne?

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Mia Hagenmalm som bloggar om mat på Kureras blogg Mias mat- och bakblogg.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.

Portioner: 4

Ingredienser

4 ägg
4-6 msk Crème fraîche
Några droppar tryffelolja
Riven muskotnöt
Örtsalt och svartpeppar
Några matskedar röd rom
2 msk hackad gräslök

 

Gör så här

Sätt ugnen på 160 grader.
Lägg en matsked Crème fraîche i en kopp.
Riv över lite muskotnöt och krydda med örtsalt och svartpeppar.
Knäck ett ägg över och droppa några droppar tryffelolja på ägget.
Lägg resterande Crème fraîche på toppen.
Sätt koppen i en form och slå på varmt vatten så att det täcker halva koppen.
Ställ in i ugnen och låt stå i cirka 15-20 minuter beroende på hur ”hårdkokt” du vill att ägget ska vara.
Ta ut och toppa med rom och hackad gräslök.

 

Annons
Annons