Denna sallad är perfekt som ett fräscht tillbehör till grillat.
Fakta
Receptet kommer från Mia Hagenmalm som bloggar om mat på Kureras blogg Mias mat- och bakblogg.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.
Portioner: 2
Ingredienser
Äppeldressing:
1/2 äpple, grönt syrligt
0,5 olivolja
3 msk vatten
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk senapspulver, colemans
1äggula
himalaya-salt och svartpeppar
ev. chiliflakes
Potatissallad med äppeldressing
500 g färsk potatis
1/2 gurka
1/2 grönt äpple
50 g valnötter
Herbamare örtsalt
olivolja
Gör så här
Äppeldressing:
Skala och kärna ur äpplet.
Skär i mindre bitar och mixa med övriga ingredienser i en matberedare eller mixer.
Smaka av med salt och peppar.
Häll upp på väl rengjord burk.
Det som blir över kan du spara i kylskåp några dagar.
Sallad:
Skölj och skrubba potatisen från jord.
Koka upp vatten och lägg i potatisen.
Sänk värmen och låt dem sjuda under lock cirka 15 minuter.
Låt den bli kall och dela den i mindre bitar.
Rosta valnötterna med lite olivolja och salt i en het stekpanna.
Låt svalna.
Skiva äpple och gurka och blanda ner det tillsammans med potatis, valnötter och häll på dressing.
Dränk dock inte salladen med dressingen.
Servera med något gott grillat!