Ingredienser (2 portioner)
1 1/2 dl röd quinoa
3 dl vatten
1/2 msk grönsaksbuljong
ca 10 cm purjolök
1 svenskt äpple
1/2 msk rapsolja
100 g kräftstjärtar
2 msk rapsolja
1 tsk dijonsenap
1 tsk äppelcidervinäger
hackad dill
svartpeppar
Gör så här
Skölj quinoan och koka den i vattnet tillsammans med grönsaksbuljong ca 15-20 minuter. Skölj och ansa purjolöken, strimla den. Hacka äpplet i bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs purjolök och äpple några minuter utan att det tar färg. Blanda ner den färdigkokta quinoan och rör runt.
Blanda kräftstjärtar med rapsolja, dijonsenap och vinäger. Smaka av med dill och svartpeppar. Lägg upp quinoasalladen på tallrikar, toppa med kräftstjärtarna.
Fakta
Recept av Lina Abrahamsson.
http://www.kungmarkatta.se.