Annons

Raw cheesecake med lingonfyllning och basilika

Bjud någon på nyttigare raw fika i helgen. Här är ett härligt recept på en underbart god råkosttårta med lingon och basilika. Visa dina vänner att en dessert inte behöver vara fullspäckad med artificiella aromer, tillsatser och färgämnen - eller innehålla raffinerat socker eller vetemjöl - för att vara bland det bästa de smakat...

Redaktionen

23 oktober, 2015
Raw cheesecake med lingonfyllning och basilika
Dela inlägget

Bjud någon på nyttigare raw fika i helgen. Här är ett härligt recept på en underbart god råkosttårta med lingon och basilika.
Visa dina vänner att en dessert inte behöver vara fullspäckad med artificiella aromer, tillsatser och färgämnen – eller innehålla raffinerat socker eller vetemjöl – för att vara bland det bästa de smakat…

 

Läs också: Rosa raw chokladbollar med egengjort lingonströssel

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Holistic och är framtaget i samarbete med Ida Högberg, rawfoodkock och holistisk hälsopedagog – som inspiration kring den nya ekologiska/ veganska produktserien Active by Holistic.

12
Tårtbotten
3 dl hasselnötter
3 dl kokosflingor
10 st färska dadlar
Rivet skal (så kallat zest) från 1 ekologisk citron
1 msk vaniljpulver
0,5 tsk salt

Fyllning
400 ml eko kokosmjölk
3 dl cashewnötter
0,75 honung, agave eller lönnsirap
Juice från två citroner
zest från en citron
1 nypa salt
0,75 dl kokosolja
1,5 msk Holistic Solroslecitin

Läs också – Ny studie: Lingon motverkar viktuppgång

Lingonfyllning
2/3 fyllning
0,75 dl Active Lingon (ett lingonbärpulver från Holistic)

Basilikafyllning
1/3 fyllning
1 kruka färsk basilika
0,5 msk Holistic Solroslecitin
1 msk honung, agave eller lönnsirap

Annons

Annons