Bjud någon på nyttigare raw fika i helgen. Här är ett härligt recept på en underbart god råkosttårta med lingon och basilika.
Visa dina vänner att en dessert inte behöver vara fullspäckad med artificiella aromer, tillsatser och färgämnen – eller innehålla raffinerat socker eller vetemjöl – för att vara bland det bästa de smakat…
► Läs också: Rosa raw chokladbollar med egengjort lingonströssel
Fakta
Receptet kommer från Holistic och är framtaget i samarbete med Ida Högberg, rawfoodkock och holistisk hälsopedagog – som inspiration kring den nya ekologiska/ veganska produktserien Active by Holistic.
12
Tårtbotten
3 dl hasselnötter
3 dl kokosflingor
10 st färska dadlar
Rivet skal (så kallat zest) från 1 ekologisk citron
1 msk vaniljpulver
0,5 tsk salt
Fyllning
400 ml eko kokosmjölk
3 dl cashewnötter
0,75 honung, agave eller lönnsirap
Juice från två citroner
zest från en citron
1 nypa salt
0,75 dl kokosolja
1,5 msk Holistic Solroslecitin
► Läs också – Ny studie: Lingon motverkar viktuppgång
Lingonfyllning
2/3 fyllning
0,75 dl Active Lingon (ett lingonbärpulver från Holistic)
Basilikafyllning
1/3 fyllning
1 kruka färsk basilika
0,5 msk Holistic Solroslecitin
1 msk honung, agave eller lönnsirap