Bjud på ett nyttigare och mer näringsrikt godis i påsk! Dessa smarriga chokladägg är fyllda med enbart hälsosamma ingredienser från växtriket.
Receptet kommer från Malin Hernström, som driver ”Unbakery” (tidigare ”Gott by Malin”) som är experter på efterrätter och godsaker med näring i. Deras motto är: ”Alla ska kunna fika varje dag och bara må bra av det”. Därför har de bytt ut det raffinerade vita sockret mot bär, dadlar och frukt i bakverken. Och använder nötter och fröer istället för mjöl, samt vegetabiliska oljor istället för mejeriprodukter.
Fakta
Receptet kommer från GottByMalin.se som bland annat ordnar workshops där de får ut konsten att baka raw godsaker.
Du hittar även Gott By Malin på Facebook och Instagram.
Tips! Boka in dig på en workshop hos Malin för att lära dig baka raw godsaker (görs via webshopen).
Portioner: 10
Ingredienser
Fyllning: raw mandelmassa
3 dl skalad mandel
1 dl kokossocker
0,5 dl agavesirap
0,5 dl smält kokosolja
1/2 tsk vanilj
1 krm salt
LÄS OCKSÅ: Fem recept för ett veganskt påskbord
Topping
100 g choklad av hög kvalitet
Naturliga färgämnen till mandelmassa (valfritt)
1 krm spirulina
1 krm gurkmeja
LÄS OCKSÅ: Därför ska du äta spirulina
Gör så här
1. Kör mandlarna i en matberedare till ett fint mjöl.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och kör till allt har blandat sig.
3. Färga gärna mandelmassan med spirulina (algpulver) för grön färg och gurkmeja för gul färg.
4. Forma till små ägg och lägg i kylen.
5. Smält choklad på låg värme och doppa sedan äggen i chokladen.
6. Låt stelna i kylen. Håller upp till en vecka i kylen och går att frysa.
LÄS OCKSÅ: Glutenfria chokladvåfflor med jordnötssmör och banan