Förgyll helgen med kanongoda små cupcakes som får en att drömma sig till tropikerna.
Nötbotten med krämig fyllning och avslutningsvis ett härligt mangotäcke. Glutenfritt till tusen.
Fakta
Receptet kommer från nedlagda Kurerabloggen Rawfoodfamiljen.
www.kurera.se/rawfoodfamiljen.
Ingredienser
Botten
4 dl paranötter
1 dl russin
en nypa salt
0,5 krm äkta vanilj
0,25 dl vatten
Fyllning
4 dl cashewnötter, torra
1 nypa salt
0,25 tsk vanilj
1 dl raw kokosolja
5 msk citronsaft
4 tsk honung
Mangoglasyr
2 stora mogna mangos
2 msk raw kokosolja
Gör så här
Botten
Mixa paranötterna till ett mjöl. Ställ åt sidan i en skål. Mixa sen russin till en pasta med vattnet.
Tillsätt nu alla ingredienser till matberedaren och mixa tills du fått en degklump. Tryck ner den i kakformen och använd en sked för att jämna till ytan ytterligare. Ställ i kylen medan du gör fyllningen.
Fyllning
Gör ett fint mjöl av cashewnötterna i en elektrisk kaffekvarn eller matberedare.
Tillsätt övriga ingredienser men vänta med cocosoljan. När du har fått en perfekt kräm, tillsätt cocosoljan och mixa i max 30 sekunder.
Häll fyllningen över kakbottnen och ställ in i kylen medan du gör mangoglasyren.
Mangoglasyr
Det är viktigt att använda sig av helt mogna mangos. Känn med fingret att de känns mjuka, men inte degiga. Mixa ingredienserna till en helt slät kräm. Häll den över fyllningen. Låt kakan vila i kylen över natten eller cirka 4-5 timmar innan servering. Dekorera med physalis.