Sverige möter Indien i en ljuvlig sommardessert som är omsorgsfullt skapad med naturliga ingredienser.
Fakta
Receptet är hämtat från boken ”Maten är min medicin”” av Janesh Vaidya, Norstedts Förlag..
Portioner: 10
Ingredienser
Botten:
1 dl paranötter
1 dl mandel
10 dadlar (urkärnade)
1 ½ dl raw kakao
1 nypa salt
Fyllning:
5 dl cashewnötter
½ dl honung
½ dl kokosolja
pepparmyntsolja
2 tsk spirulina
Toppen:
1 dl kakaosmör
1 dl rå kakao
2 msk honung
1 nypa salt
1 msk kakaonibs
Gör så här
Lägg paranötterna och mandlarna i blöt och låt ligga i cirka två timmar.
Häll av vattnet.
Kör nötterna i en mixer tills de blivit till mjöl.
Lägg i dadlar, kakao och salt och kör tills det bivit en deg.
Platta ut degen i en springform (17 cm i diameter).
Lägg cashewnötterna i blöt och låt ligga i cirka en timme. Häll av vattnet.
Kör i mixern tillsammans med honung, kokosolja, pepparmyntsolja och spirulina tills det formats en grön massa.
Tryck ut massan över chokladlagret.
Smält kakaosmöret över vattenbad. Rör ner kakao, honung och salt.
Bred ut smeten över kakan och strö över kakaonibsen.
Ställ i frysen och låt stå i cirka 30 minuter.
Skär upp i bitar och servera.
Förslag på modifieringar efter din kroppstyp:
VATA Låt mintdrömmen tempereras något i rumsvärme innan du äter. Ät vid varm väderlek och helst mitt på dagen.
PITTA Ät små portioner.
KAPHA Ät mycket små portioner. Låt mintdrömmen tempereras något i rumsvärme innan du äter.