Annons
Annons

Raw veganwraps med tacofärs och vitlöksost

Sugen på tacos men vill helst äta vegetariskt? Inga problem, i detta recept av Karin Haglund är färsen baserad på valnötter och sötpotatis och såsen är gjord av bland annat paranötter och citronsaft.

Redaktionen

22 augusti, 2020
Raw veganwraps med tacofärs och vitlöksost
Dela inlägget

Sugen på tacos men vill helst äta vegetariskt? Inga problem, i detta recept av Karin Haglund är färsen baserad på valnötter och sötpotatis och såsen är gjord av bland annat paranötter och citronsaft.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Karin Haglunds bok Grönsakskärlek.
Kokböcker av Karin: Karins Gröna Värld, Grönsakskärlek samt Karins Frukost
Läs mer om Karin och hitta hennes böcker här.
Karin i sociala medier: Instagram och Facebook

Fakta

Receptet kommer från Karin Haglunds bok ”Grönsakskärlek”.
Kokböcker av Karin: ”Karins Gröna Värld”, ”Grönsakskärlek” samt ”Karins Frukost”.
Läs mer om Karin och hitta hennes böcker här.
Karin i sociala medier: Instagram och Facebook

Portioner: 4

Ingredienser

Wraps
Stora savoykålblad och romansalladsblad.
Alternativt vit- och rödkålsblad eller noriark

Tacofärs
3 dl valnötter
1 dl finhackad sötpotatis
1 morot
1 dl hackad färsk koriander
¼ gul lök
1 msk citronjuice
1 tsk tamari
½ tsk kummin
½ tsk vitlökspulver
1–1½ krm salt
½–1 krm torkad chili
En gnutta cayennepeppar

Vitlöksost
1 dl paranötter
1 dl pinjenötter
1 dl vatten
1 msk citronjuice
1 vitlöksklyfta
1 krm salt

Utöver tacofärs och vitlöksost behövs följande till fyllning
Alfalfagroddar
Finhackad morot
Hackad gurka
Strimlad rödlök
Fint skuren paprika
Avokado i bitar
I valfria mängder

Gör så här

Tacofärs
Börja med att mixa sötpotatis och morot i en matberedare. Tillsätt hackad lök, valnötter, koriander samt resterade ingredienser. Börja med ½ krm chili och tillsätt mer om du vill ha färsen ännu starkare. Mixa igen.

Vitlökssås
Blötlägg gärna nötter i 3–5 timmar. Om du inte använder blötlagda nötter så kan du öka mängden vatten med några matskedar. Mixa alla ingredienser till osten i en mixer. Osten tjocknar lite när den stått till sig ett par timmar i kylskåp.

Montera
Lägg ut ett stort kålblad och lägg ett romansalladsblad över. Fyll med tacofärs och övrig fyllning och rulla ihop din wrap.

Av redaktionen

Sugen på fler recept?
På Kurera finns många goda recept att botanisera bland.

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!

Annons
Annons