Annons

Saffranskaka med mandelmjöl och sukrin

Saffran är en krydda som används flitigt i juletider. Här är ett recept på saffranskaka utan mjöl och socker. Enkel och gott. Mandel och saffran är en bra smakkombination, och serverad med vispad grädde och lingon blir det ännu bättre.

Redaktionen

29 november, 2012
Saffranskaka med mandelmjöl och sukrin
Dela inlägget

Saffran är en krydda som används flitigt i juletider. Här är ett recept på saffranskaka utan mjöl och socker. Enkel och gott. Mandel och saffran är en bra smakkombination, och serverad med vispad grädde och lingon blir det ännu bättre.

Ingredienser
0.25 g saffran
2 ägg
2 msk sukrin
100 g smält smör
1 msk vispgrädde
1,25 dl mandelmjöl
1 tsk fiberhusk
1 msk pofiber
1 msk kokosmjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver

Gör så här
Vispa ägg och sukrin pösigt i cirka 4-5 minuter. Mortla saffranet.
Blanda alla torra ingredienser ordentligt med en gaffel och vänd ner det i äggblandningen tillsammans med saffran och rör försiktigt ihop alltsammans till en smet. Vänd ner smöret utblandat med grädden.
Grädda i en smord form i 175 grader i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Servera med vispad grädde och lingon.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Mia Hagenmalm, en av Kureras matbloggare.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.

Annons