Jag hittade lite lax i frysen som jag tinade. Det fick bli sashimi på lax till lunch. Enkelt, snabbt och lätt att göra i ordning så här på morgonkvisten. Och det är så himla gott! Vilken lyxlunch! I vanliga fall brukar jag göra den som en liten förrätt till helgen eller om jag har gäster. Mycket uppskattat om man gillar sushi. Och så innehåller det bra omega-3 fetter.
Ingredienser (2 portioner förrätt eller 1 portion huvudrätt)
150 g färsk ekologiskt odlad laxfilé som varit fryst minst ett dygn.
Ingredienser marianad
1/2 dl teryakisås
1/2 tsl sesamolja
Saften från 1/2 lime
1/2 dl grovhackad koriander
ca 2 cm skalad ingefära
Servera tillsammans med cirka 1 msk sesamfrön.
Gör så här
Blanda alla ingredienser till marinaden och skiva laxen i tunna skivor och lägg ner den i marinaden.
Skiva ingefäran i jättetunna skivor och strimla den fint och blanda med laxen.
Fördela den marinerade laxen på två tallrikar och strö över sesamfrön.
Otroligt gott!
Fakta
Recept kommer från Mia Hagenmalm, en av Kureras matbloggare.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.