Ingredienser (4 portioner)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
1/2 tsk curry
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 msk grönsaksfond
1 burk kikärtor (400 g)
1/2 dl hackad persilja
salt, svartpeppar
Gör så här
Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skiva morötterna i tunna skivor. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök, vitlök, morötter och curry någon minut. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och grönsaksfond, låt grytan puttra cirka 10 minuter. Häll av vattnet från kikärtorna och låt dem rinna av. Vänd ner dem i grytan tillsammans med hackad persilja. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna grytan tillsammans med basmatiråris och broccoli.
Fakta
Recept av Lina Abrahamsson. http://www.kungmarkatta.se.