Mörk choklad, jordnötter och sukrin… Smaskigt.
Här är recept på en nyttigare variant av det populära godiset snickers.
Ingredienser
100 gram mörk choklad
1/2 dl jordnötter
1/2 dl osötat jordnötssmör
2-3 tsk sukrin
► Läs också: Nötälskare lever längre
Gör så här
Krossa jordnötterna lätt.
Smält chokladen i mikro eller vattenbad.
Värm jordnötterna ihop med jordnötssmöret på svag värme i en kastrull.
Häll choklad i botten i iskubsformer (av silikon).
Låt stelna 10-15 minuter i kylskåp.
Fyll upp med jordnötsröran och med den sista chokladen.
Låt stelna i frysen innan du tar ut dem ur formarna eftersom jordnötsröran lätt blir för lös annars.
Ytterligare ett recept på egengjorda snickers hittar du här.
Av redaktionen
Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!