Annons
Annons

Oemotståndliga snickerspraliner

Mörk choklad, jordnötter och sukrin. Här är recept på en nyttigare variant av det populära godiset snickers.

Redaktionen

14 februari, 2013
Oemotståndliga snickerspraliner
Dela inlägget

Mörk choklad, jordnötter och sukrin… Smaskigt.
Här är recept på en nyttigare variant av det populära godiset snickers.

Ingredienser

100 gram mörk choklad
1/2 dl jordnötter
1/2 dl osötat jordnötssmör
2-3 tsk sukrin

Läs också: Nötälskare lever längre

Gör så här

Krossa jordnötterna lätt.
Smält chokladen i mikro eller vattenbad.
Värm jordnötterna ihop med jordnötssmöret på svag värme i en kastrull.
Häll choklad i botten i iskubsformer (av silikon).
Låt stelna 10-15 minuter i kylskåp.
Fyll upp med jordnötsröran och med den sista chokladen.
Låt stelna i frysen innan du tar ut dem ur formarna eftersom jordnötsröran lätt blir för lös annars.

Ytterligare ett recept på egengjorda snickers hittar du här.

Av redaktionen

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!

Annons
Annons