Unna dig något riktigt smarrigt till fikat, som samtidigt inte får blodsockret att åka berg- och dalbana. Det här är ett minst sagt frestande recept där godisklassikern Snickers möter en klassisk tårta .
Receptet kommer från Instagramprofilen Anna Winér vars konto är fullt av frestande bakverk som alla är både veganska och fria från gluten och vitt socker.
Ingredienser
6-8 bitar
Botten:
1,25 dl glutenfritt havremjöl
0,5 dl jordnötssmör/frösmör
1 msk flytande sötning
Fyllning:
1,25 dl cashewnötter, blötlagda
0,5 dl kokosgrädde
2 msk kokosolja, smält
1,5 msk flytande sötning
0,25 tsk vaniljpulver
Kola:
1 dl kokosgrädde
0,75 dl jordnötssmör
2,5 msk flytande sötning
salt efter smak
1 dl nötter/frö att strö över
Chokladganache:
100 g choklad, sockerfri & vegansk
0,5 dl kokosgrädde
1 dl nötter att strö över
LÄS OCKSÅ: Raw hallon-cheesecake till vardag och fest
Gör så här
Botten:
Mixa samman alla ingredienser till botten. Tillsätt eventuellt lite vatten i botten om den är för smulig. Tryck ut i en form som är ca 15 cm i diameter klädd med tårtplast. Ställ kallt.
Fyllning:
Mixa fyllningen slätt. Häll på bottnen och ställ kallt.
Kola:
Koka upp ingredienserna och låt koka ca 0,5-1 minut, rör hela tiden och tag sedan av från värmen. Häll över fyllningen i formen. Strö på hackade nötter och ställ kallt.
Chokladganache:
Smält samman choklad och kokosgrädde till ganachen. Häll över kakan, toppa med hackade nötter och låt stelna i kylen över natten.