Annons
Annons

Sval melonrulltårta

En oemotståndligt mumsig melonrulltårta! Perfekt att svalka sig med i sommar, eller när du än vill sätta guldkant på dagen. Detta recept är läskande gott och dessutom både veganskt, glutenfritt och sockerfritt.

Carolina Eriksson

Webbredaktör
28 juli, 2022
Sval melonrulltårta

En oemotståndligt mumsig melonrulltårta! Perfekt att svalka sig med i sommar, eller när du än vill sätta guldkant på dagen. Detta recept är läskande gott och dessutom både veganskt, glutenfritt och sockerfritt.

Receptet kommer från Instagramprofilen Anna Winér, vars konto är fullt av frestande bakverk som är både veganska och fria från gluten och vitt socker.

 

LÄS OCKSÅ: Hjärtligt god glutenfri chokladcheesecake

Ingredienser

1-2 vattenmeloner beroende på storlek
2,5 dl cashewnötter, blötlagda
1 dl kokosgrädde
4 msk kokosolja, smält
3 msk fibersirap
Vaniljpulver efter smak

LÄS OCKSÅ: Lyxig och hälsosam banana split

Gör så här

Skär och stansa upp melonen i cirklar likt bilden visar. Torka dem lätt med papper. Lägg dem sedan på en inoljad skärbräda.

Mixa resterande ingredienserna slätt. Häll fyllningen i hålen på melonbitarna och ställ kallt för att stelna.

Dekorera bitarna med kokosmjöl, vegetabilisk grädde, jordgubbar och lite mandelflarn.

 

Tips! Melonen behöver ha ett fint och fast fruktkött. Är den för vattning och ”blaskig” kommer den inte hålla ihop som cirklar.

LÄS OCKSÅ: Raw hallon-cheesecake till vardag och fest

Av Carolina Eriksson

Annons
Annons