Annons

Sommarsallad med nektariner och jordgubbar

En varm sommardag vill vi äta just det här: en frisk och fruktig sallad med många spännande smaker! Grön sparris, frukt, bär och belugalinser gör salladen mättande.

Carolina Eriksson

Webbredaktör
11 augusti, 2022
Sommarsallad med nektariner och jordgubbar

En varm sommardag vill vi äta just det här: en frisk och fruktig sallad med många spännande smaker! Grön sparris, frukt, bär och belugalinser gör salladen mättande.

 

Receptet kommer från ”Vår kokbok Hälsa” (Norstedts).

Ingredienser

4 portioner
1 1⁄2 dl torkade belugalinser
1 knippe grön sparris (250 g)
1⁄2 msk olivolja
250 g körsbärstomater på kvist
250 g jordgubbar
2 nektariner
70 g salladsmix
salt

Dressing:
2 msk olivolja
1⁄2 citron, finrivet skal och saft
1⁄2 msk honung
1⁄2 vitlöksklyfta
1 tsk flingsalt
1⁄2 tsk grovmalen svartpeppar

LÄS OCKSÅ: Färgstark vegansk bibimbap

Gör så här

Skölj linserna och koka dem i saltat vatten tills de är precis mjuka, 15–20 min. Skölj dem i kallt vatten. Ansa och skär sparrisen i 3 delar vardera. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek sparrisen hastigt på hög värme.

Skär tomaterna i klyftor. Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i mindre bitar. Kärna ur och skär nek- tarinerna i bitar. Blanda olja, citronskal (endast det gula), citronsaft, honung, skalad och pressad vit- lök, salt och peppar i en bunke. Vänd ner linserna i dressingen.

Fördela linser, sparris, tomater, jordgubbar, nek- tariner och salladsmix i en stor skål eller på ett fat.

Annons

LÄS OCKSÅ: Rawfoodsallad med krämig cashewsås

Av Carolina Eriksson

Annons