En varm sommardag vill vi äta just det här: en frisk och fruktig sallad med många spännande smaker! Grön sparris, frukt, bär och belugalinser gör salladen mättande.
Ingredienser
4 portioner
1 1⁄2 dl torkade belugalinser
1 knippe grön sparris (250 g)
1⁄2 msk olivolja
250 g körsbärstomater på kvist
250 g jordgubbar
2 nektariner
70 g salladsmix
salt
Dressing:
2 msk olivolja
1⁄2 citron, finrivet skal och saft
1⁄2 msk honung
1⁄2 vitlöksklyfta
1 tsk flingsalt
1⁄2 tsk grovmalen svartpeppar
LÄS OCKSÅ: Färgstark vegansk bibimbap
Gör så här
Skär tomaterna i klyftor. Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i mindre bitar. Kärna ur och skär nek- tarinerna i bitar. Blanda olja, citronskal (endast det gula), citronsaft, honung, skalad och pressad vit- lök, salt och peppar i en bunke. Vänd ner linserna i dressingen.
Fördela linser, sparris, tomater, jordgubbar, nek- tariner och salladsmix i en stor skål eller på ett fat.
LÄS OCKSÅ: Rawfoodsallad med krämig cashewsås
Av Carolina Eriksson