Annons
Annons

Sommarsallad med nektariner och jordgubbar

En varm sommardag vill vi äta just det här: en frisk och fruktig sallad med många spännande smaker! Grön sparris, frukt, bär och belugalinser gör salladen mättande.

Carolina Eriksson

Webbredaktör
2 augusti, 2025
Sommarsallad med nektariner och jordgubbar

En varm sommardag vill vi äta just det här: en frisk och fruktig sallad med många spännande smaker! Grön sparris, frukt, bär och belugalinser gör salladen mättande.

 

Receptet kommer från ”Vår kokbok Hälsa” (Norstedts).

Ingredienser

4 portioner
1 1⁄2 dl torkade belugalinser
1 knippe grön sparris (250 g)
1⁄2 msk olivolja
250 g körsbärstomater på kvist
250 g jordgubbar
2 nektariner
70 g salladsmix
salt

Dressing:
2 msk olivolja
1⁄2 citron, finrivet skal och saft
1⁄2 msk honung
1⁄2 vitlöksklyfta
1 tsk flingsalt
1⁄2 tsk grovmalen svartpeppar

LÄS OCKSÅ: Färgstark vegansk bibimbap

Gör så här

Skölj linserna och koka dem i saltat vatten tills de är precis mjuka, 15–20 min. Skölj dem i kallt vatten. Ansa och skär sparrisen i 3 delar vardera. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek sparrisen hastigt på hög värme.

Skär tomaterna i klyftor. Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i mindre bitar. Kärna ur och skär nek- tarinerna i bitar. Blanda olja, citronskal (endast det gula), citronsaft, honung, skalad och pressad vit- lök, salt och peppar i en bunke. Vänd ner linserna i dressingen.

Fördela linser, sparris, tomater, jordgubbar, nek- tariner och salladsmix i en stor skål eller på ett fat.

Annons
Annons

LÄS OCKSÅ: Rawfoodsallad med krämig cashewsås

Av Carolina Eriksson

Annons