Annons
Annons

Limemarinerade jordgubbar med vaniljkokosgrädde

Vad sägs om en läskande fräsch och ljuvligt god dessert med exotisk touch i form av passionsfrukt? Den här jordgubbsdrömmen ger riktig sommarfeeling!

Carolina Eriksson

Webbredaktör
6 juni, 2020
Limemarinerade jordgubbar med vaniljkokosgrädde

Vad sägs om en läskande fräsch och ljuvligt god dessert med exotisk touch i form av passionsfrukt? Den här jordgubbsdrömmen ger riktig sommarfeeling och passar fint att fira Sveriges nationaldag med!

Receptet kommer från Kureras bloggare Mia Hagenmalm vars blogg ”Riktig mat & hälsa” du hittar här!

 

 

Ingredienser

4 portioner
500 g jordgubbar
1 lime, skal och saft
1 msk honung
3 dl kokosgrädde
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl mandlar
1 dl vatten
1 msk honung
4 st passionsfrukter

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och skär jordgubbarna i mindre bitar.
Skölj och riv skalet, det gröna, från limen och pressa ut saften. Blanda skal och saft med honung. Lägg med jordgubbarna och låt marinera i minst 30 minuter.
Mixa mandel med vatten och honung.
Platta ut till en tunn kaka. Lägg på bakplåtspapper. Sätt in i mitten av ugnen så att mandelmassan får färg, ca 5- 10 minuter. Bryt i mindre bitar.
Vispa kokosgrädden med vaniljpulvret.
Fördela de marinerade jordgubbarna i 4 glas. Toppa med kokosgrädde och skeda över passionsfrukt och smulad, bakad mandelmassa.

 

Annons
Annons