En mycket smarrig och enkel efterrätt: Cheesecake i glas! Crunch av mandel- och kokosmjöl istället för digestivekex. En absolut favorit!
Jag använde hallon i min efterrätt, men det går ju att byta ut mot andra bär eller frukt efter smak.
Fakta
Receptet kommer från Mia Hagenmalm, som bloggar om mat för Kurera.se.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.
Portioner: 2
Ingredienser
Mandelcrunch
50g smör
1,25 g mandelmjöl
0,25 g kokosmjöl
1 msk sukrin
Cheesecake på Mias sätt
200 g philadephiaost
1 dl creme fraiche
1 dl kesella
rivet skal av 1/2 citron
1 dl sukrin mellis
1 1/2 dl hallon
Gör så här
Mandelcrunch
Blanda alla ingredienser och bred ut det på ett bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader tills det fått färg, cirka 5-10 minuter. Kolla bara så att det inte bränns.
Ta ut och låt svalna.
Cheesecake på Mias sätt
Blanda allt till en smet.
Smula sönder mandelcrunchet och bottna med det i ett glas.
Häll över lite av ostsmeten och varva så några gånger.
Dekorera gärna med bär.
Servera genast.