Ingredienser (4 portioner)
600 gr Kung Markattas Rökt eller Marinerad Tofu i bitar
2 morötter i slantar
1 stor gul lök, hackad
I röd chilifrukt, urkärnad och hackad
200 g broccoli
2 msk Kung Markattas olivolja
1 burk Kung Markattas krossade tomater
2,5 dl sojagrädde
1 msk grönsaksbuljongpulver
1 dl ekologiskt rödvin
2 tsk paprikapulver
svartpeppar efter smak
Gör så här
Koka morötterna och broccolin i lättsaltat vatten.
Bryn löken i olja i cirka två minuter.
Tillsätt tärnad tofu, hackad chili och paprikapulver och stek ytterligare ett par minuter.
Slå på tomater, vin och buljongpulver och lägg i lagerblad.
Smaka av med salt och peppar.
Runda av med sojagrädden och låt puttra i fem minuter.
Lägg i morötterna och broccolin när de är nästan mjuka och låt dem koka med i grytan de sista minuterna.
Servera med Kung Markattas råris eller fullkornscouscous.
Fakta
Recept från Kung Markatta.
http://www.kungmarkatta.se.