Lagom till att det är dags både att fylla påskägg och påskkärringarnas korgar med (o)nyttigheter levererar Kureras receptskapare Maya Dilek dessa två chokladgodingar.
Toppade med både superbär och andra nyttigheter. Dessutom enkla att slänga ihop – och supergoda!
Trots att vi till synes lever i en hälsomedveten tid säljer påskgodiset fortfarande som smör i solsken.
Hur sockerstinn blir din påsk?
Inte så sugen på att slänga ner mängder av socker i dina barns (eller grannbarnens) magar? Eller din egen för den delen. Ja, då kan du ta dig en titt på nedan två recept.
Eller hitta något annat av intresse här eller här.
Chokladbräck
Ett enkelt och snabbt tillagat godis toppat med nyttigheter. Ha på din egen favorit-topping i form av nötter, torkad frukt och/eller superfruits. Perfekt att bryta upp i påskäggs-stora bitar.
Receptet hittar du här.
Krispiga chokladpuffar
Krispiga chokladgodisar med smak av jordnötter. Veganska och helt utan vitt socker. Du bara måste prova dessa!
Receptet hittar du här.
LÄS OCKSÅ: Hur mycket socker kommer du att äta i påsk?
Inte ett fan av choklad – eller att baka själv?
Vill du hellre ha ett recept på raw chokladägg med naturligt färgad mandelmassa hittar du det här.
Och är du inte så förtjust i att baka själv, eller saknar helt enkelt tiden, då tittar du här för att hitta inspiration till vad du istället kan köpa.
Av Isabelle G Hedander