Dessa fina vaniljhjärtan utan vitt socker är skapade av Anna Winér som driver ett populärt Instagramkonto. Där bjuder hon på en mängd recept på sötsaker och bakverk som alla är veganska och utan tillsatt socker och gluten. Anna Winérs Instagram-konto hittar du här!
Anna är även aktuell med kokboken ”Fika till alla” där 20 av hennes recept är samlade.
Ingredienser:
6 st kakor
Kex:
1 dl mandelmjöl
1 dl glutenfritt havremjöl
2 msk fibersirap
1 msk neutral kokosolja, mjuk
ca. 1/2 msk vatten
Vaniljfyllning:
100 g cashewnötter, blötlagda
1/2 dl vegansk mjölk
2 msk neutral kokosolja, mjuk
Steviadroppar med vaniljsmak
Vaniljsås:
1 dl vegansk mjölk
1/2-1 msk potatismjöl
1 msk fibersirap
2 tsk veganskt smör eller kokosolja
Steviadroppar med vaniljsmak
Tips! Är fyllningen lös så kyl den en stund.
LÄS OCKSÅ: Sockerfria kärleksmums med superkrafter
Annons
Gör så här:
Kex:
Mixa samman alla ingredienser till kexen. Kavla ut mellan två bakplåtspapper och stansa ut ca 12 hjärtan med hål i mitten på hälften. Grädda mitt i ugnen på 160 grader ca 12-15 minuter.
Vaniljfyllning:
Mixa fyllningen slätt och krämig. Häll i en spritspåse.
Vaniljsås:
Sjud mjölk och potatismjöl i en kastrull på medelvärme. Rör hela tiden tills det tjocknat. Tag av från plattan och rör i sötning, smör och vaniljpulver. Låt svalna.
Montering:
Spritsa fyllning längs kanten på de hela kexen och lägg en klick vaniljsås i mitten. Lägg kexet med hål ovanpå. Servera direkt eller lägg i kylen en stund (över natten) så mjuknar kexen och det blir ännu mer som mjuka vaniljhjärtan.