”Pannacotta” betyder rätt och slätt ”kokt grädde” och är någonting väldigt lätt att göra. Man kan smaksätta med sin egen favoritsmak, men i det här receptet föll valet på vanilj. Gott!
Men! Pannacottan behöver tid i kylen, så var ute i god tid.
Fakta
Receptet kommer från Mia Hagenmalm, som bloggar om mat för Kurera.se.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.
Portioner: 4
Ingredienser
Vaniljpannacotta
5 dl vispgrädde
2 msk surin melis
1/2 tsk vaniljpulver
4 msk agar-agarflingor eller: 2 gelatinblad
Lakritsmarinerade hallon
200 g hallon
2,5 dl vatten
1 dl sukrin
1 tsk lakritspulver
Gör så här
Vaniljpannacotta
Koka upp vispgrädde tillsammans med sukrin melis och vaniljpulver.
Låt sjuda på svag värme cirka 7-8 minuter.
Använder du Agarflingor, vispar du ner det direkt i den varma grädden och låter det koka med när det återstår tre minuter.
Vill du hellre ha gelatin, lägg bladen i kallt vatten cirka fem minuter. Krama ur bladen och tillsätt dem mot slutet av koktiden.
Låt svalna lite och häll upp i glas eller silikonform.
Ställ kallt i minst fem, sex timmar.
Lakritsmarinerade hallon
Blanda vatten med sukrin och låt sjuda tills du ser att sockret löst sig.
Låt svalna och rör ut sockerlagen med lakritspulver.
Häll lagen över de tinade bären och låt marinera minst en timme.
Servera med pannacottan.