”Det här receptet är kalorisnålt vilket betyder att du bör se till att få i dig tillräckligt med protein och kolhydrater från andra mål under dagen”. Det skriver Annika Kvist och Viktoria Tindberg, författarna bakom boken ”Healthy, happy food” (LB Förlag) som detta recept är hämtat från. Själva kallar de denna soppa för en ”eat your greens-soppa”.
Ingredienser
2 portioner
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
100 gram fryst broccoli
300 gram fryst spenat
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ msk raps- eller olivolja
salt
cayennepeppar
Serveringsförslag:
torrostade pumpakärnor
vegansk yoghurt
rågbröd
TESTA OCKSÅ: Tröstsoppa för tunga dagar
Gör så här:
Koka vatten, en buljongtärning och broccoli i 5 minuter.
Lägg i spenat och koka ytterligare 10 minuter.
Hacka lök och vitlök och fräs i olja någon minut. Tillsätt löken i soppan.
Mixa soppan slät med en stavmixer och smaka av med kryddor.
Servera din soppa med rostade pumpakärnor, en klick vegansk yoghurt och ett gott rågbröd på sidan av.
TESTA OCKSÅ: Mellanösternpanna med broccoli