En perfekt blandning mellan mjuk chokladkräm och seg mandelbotten.
Dessa veganska, sockerfria chokladbiskvier går inte av för hackor.
Receptet kommer från
Kureras bloggare Sophie Bohnstedt
Ingredienser
MANDELBOTTEN
2 dl mandlar, blancherade/skalade
12 stycken soltorkade dadlar
5 msk kokosolja utan smak
1/2- 1 krm vaniljpulver
3/4 dl rostade mandlar
Knivsudd salt
CHOKLADKRÄM
Om du gillar en större andel chokladkräm, rekommenderar jag att du gör dubbel sats av denna. Det gjorde jag.
1 burk kokosgrädde/kokosmjölk (tänk på att kokosgrädden behöver stå i kylskåp över natten för att kunna vispas upp)
3 stora medjooldadlar
1 krm vaniljpulver
1/2 dl kakaopulver
Knivsudd salt
CHOKLADÖVERDRAG
70 procent choklad av valfri ekologisk och gärna rättvisemärkt sort
DEKORERING
Kakaonibs och bipollen
Gör så här
Mixa kokosgrädden eller den översta fasta krämen på den kylskåpskalla kokosmjölken med resterande ingredienser till chokladkrämen i en höghastighetsblender.
Se till att sluta mixa så snart det är en fin kräm. Om den mixas för länge, skär den sig.
Börja med att fylla upp runda (eller annan form) silikonformar till cirka 80 procent med chokladkrämen. Du kan också göra en enda stor chokladbiskvi i en större silikonform.
Ställ sedan in formen i frysen så att chokladkrämen stelnar.
Gör därefter mandelbotten genom att mixa de skalade mandlarna till ett mjöl i en matberedare.
Tillsätt dadlar genom inmatningsröret.
Tillsätt därefter kokosolja, vaniljpulver, de rostade mandlarna och salt. Mixa.
Tryck ut på den stelnade chokladkrämen i formen.
När allt har stelnat helt, kan de enkelt doppas i smält choklad och dekoreras med bipollen.
Bakverken förvaras sedan i kylskåp och äts kylskåpskalla.