De här frittersarna, eller frasiga plättarna, blir extra frasiga om du kramar ut så mycket vätska ur zucchinin som möjligt.
Servera dem som de är tillsammans med en god sallad.
► Läs också: Läkare: Dåliga kostval orsak till en tredjedel av all cancer
Fakta
Receptet kommer från tidningen Vegomagasinet.
4
Zucchinifritters
2 små zucchini eller 1 stor, grovt riven
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 dl dinkel eller vetemjöl (du kan även ta en del bovetemjöl)
1 tsk bakpulver
1 tsk mald koriander (är du korianderälskre och föredrar färsk kör du givetvis detta – också)
salt
svartpeppar
► Läs också: Rent mjöl i påsen? Här är guiden till olika sorters mjöl
Salsa
5 tomater, skurna i bitar
1 rödlök, hackad
1 gul paprika, hackad
1-2 chilifrukter eller efter önskad styrka, finhackade
2 msk rapsolja
½ dl hackad färsk koriander
salt
svartpeppar