Annons

Zucchinifritters med salsa

De här frittersarna, eller frasiga plättarna, blir extra frasiga om du kramar ut så mycket vätska ur zucchinin som möjligt. Servera dem som de är tillsammans med en god sallad. 


Redaktionen

1 maj, 2017
Zucchinifritters med salsa
Dela inlägget

De här frittersarna, eller frasiga plättarna, blir extra frasiga om du kramar ut så mycket vätska ur zucchinin som möjligt.
Servera dem som de är tillsammans med en god sallad.

Läs också: Läkare: Dåliga kostval orsak till en tredjedel av all cancer

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från tidningen Vegomagasinet.

4
Zucchinifritters
2 små zucchini eller 1 stor, grovt riven
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 dl dinkel eller vetemjöl (du kan även ta en del bovetemjöl)
1 tsk bakpulver
1 tsk mald koriander (är du korianderälskre och föredrar färsk kör du givetvis detta – också)
salt 
svartpeppar

Läs också: Rent mjöl i påsen? Här är guiden till olika sorters mjöl

Salsa
5 tomater, skurna i bitar
1 rödlök, hackad
1 gul paprika, hackad
1-2 chilifrukter eller efter önskad styrka, finhackade
2 msk rapsolja
½ dl hackad färsk koriander
salt 
svartpeppar

Läs också: Tomater tros kunna halvera risken för stroke

Annons