Annons
Annons

Juliga ischokladhjärtan

Ischoklad är populärt på det svenska fikabordet till jul. Välj ekologisk och KRAV-märkt kokosolja och en choklad av hög kvalitet får du både sunda fettsyror och antioxidanter från ljuvlig choklad.

Redaktionen

11 december, 2013
Juliga ischokladhjärtan
Dela inlägget

Ischoklad är populärt på det svenska fikabordet till jul. Välj ekologisk och KRAV-märkt kokosolja och en choklad av hög kvalitet så får du både sunda fettsyror och antioxidanter från ljuvlig choklad.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från soma:
www.somanordic.se.

Ingredienser

1 dl kokosolja (här finns olika alternativ. Till exempel en kallpressad som då smakar kokos, eller en naturell kokosolja om du själv vill smaksätta med eteriska oljor alternativt en redan smaksatt kokosolja – till exempel Cocosa Gourmet Apelsin eller Citron)
200 gram 70 % choklad – till exempel Ecuador Organic

Gör så här

Smält kokosolja och choklad över vattenbad och blanda väl.
Fyll silikonformar eller ischokladformar.
Låt stelna i kyl och förvara sedan i kyl eller frys.

Läs också: Övervinn sötsuget med kokosolja!

Vill du läsa fler liknande artiklar?
Gilla Kurera på Facebook och signa upp dig för Kureras nyhetsbrev så missar du inget!

Annons
Annons