Annons
Annons

Påskmeny för hela påsken

Mia Hagenmalm

Riktig mat & hälsa
30 mars, 2015
Lammstek dekorerad med rosmarin i en form

Denna vecka går i påskens tecken i min matmeny!
Jag bara älskar påsken! Efter en lång vinter är det då våren gör sin debut och man kan äntligen se fram mot den nalkande sommaren. Livet i alla växter återvänder och även livet i mig!
Jag har mina mina rötter på Gotland så därför är några av mina recept influerade av gotländska smaker! 🙂

Den gotländska lammsteken här nedan till exempel kommer att ingå i min påskmeny även i år då den är ljuvligt god med smak av härliga örter och kajpsoppan som är tillagad av vårens primörer är gudomligt god och något jag längtat efter.

Ägg hör ju också till påsken, så här bjuder jag på recept med olika röror.

Annons

Har även ett recept på ”egg benedict”, en lite lyxigare variant med blodgrapehollandaisesås. Mums!Riktigt, riktigt gott!

Återkommer med fler recept i morgon, så håll utkik här :-)!

Mia

Gotländsk lammstek med rosmarin, timjan och citron

Lammstek dekorerad med rosmarin i en form
Foto: Mia Hagenmalm

Inlagd lime och chilisill

Sill i en glasburk
Foto: Mia Hagenmalm

Kall kajplökssoppa

Kajpsoppa i en vit skål
Foto: Mia Hagenmalm

Matjesillsröra i äggskal

Matjesillröra i äggskal i glas
Foto: Mia Hagenmalm

Gröna-plättar med lax

Gröna plättar med klax och granatäpplekärnor
Foto: Mia Hagenmalm

Fyllda ägghalvor med rom

Ägg med röror
Foto: Mia Hagenmalm

Devils egg

Ägg med het röra
Foto: Mia Hagenmalm

Egg benedict med rökt lax och blodgrapehollandaise

Ägg benedict med blodgrapeshollandesås
Foto: Mia Hagenmalm

 

Annons
Annons