Annons
Annons

Mjölkfri och glutenfri jordgubbsglasstårta

Fira midsommar med en härligt svalkande jordgubbsglasstårta! Den är inte bara ljuvligt god utan passar även de flesta då den är fri från mejeriprodukter och gluten.

Redaktionen

22 juni, 2023
Mjölkfri och glutenfri jordgubbsglasstårta
Dela inlägget

Fira midsommar med en härligt svalkande, jordgubbsglasstårta! Den är inte bara ljuvligt god utan passar även de flesta då den är fri från mejeriprodukter och gluten.

Med både jordgubbar, hallon och blåbär blir den här raw-glasstårtan en riktig vitamin- och näringsbomb – och ”sommar i en kakform”! Se upp om du är nötallergiker dock, då den innehåller cashewnötter. Receptet är skapat av Isabel Chrisbel.

Ingredienser

2 dl cashewnötter (blötlagda minst 4-6 timmar)
1 dl kokosolja (smält)
200 g jordgubbar (frysta och tinade)
2-3 msk agave/honung
1 msk citronsaft
1 msk frysta blåbär (för att tårtan ska vara mer färgglad, kan uteslutas)
5-6 färska jordgubbar

Garnering:
2-3 tsk jordgubbspulver eller lingonpulver (kan uteslutas)
4-5 färska jordgubbar

Gör så här

Skölj cashewnötterna noga. Mosa blåbär med en gaffel och sila bort blåbärsskal.
Mixa jordgubbar och mät ut 1 ½ dl jordgubbspuré. Mixa cashewnötter med jordgubbspuré, kokosolja, agave, blåbärssaft och citronsaft till en slät smet.
Skär de färska jordgubbarna i mindre bitar och blanda in i smeten. Häll smeten i en kakform 18-20 cm med avtagbar botten.
Ställ in i frysen.
Ta ut kakan 30 minuter innan servering.
Pudra över med jordgubbspulvret och dekorera med jordgubbar.
Servera glassen halvfrusen.

Av Carolina Eriksson

Annons
Annons