Annons
Annons

Glutenfri semla med kokosgrädde

Glöm att vi redan levererat flera recept av detta slag. Idag är ju ändå semlans dag. Glöm även bort den trendiga semmelwrapen - här kommer semla i strut! Så gör den, ät den - och njut!

Redaktionen

17 februari, 2015
Glutenfri semla med kokosgrädde
Dela inlägget

Glöm att vi redan levererat flera recept av detta slag.
Idag är ju ändå semlans dag!
Glöm även bort semmelwrapen – här kommer semla i strut!
Så gör den, ät den – och njut! 🙂

Kureras bloggare Mia Hagenmalm glömmer aldrig temadagar inom mat – men i år hade hon faktiskt tänkt att skippa att uppmärksamma fettisdagen på sin blogg. Men så hittade hon ett recept hon bara inte kunde motstå: Veganska strutsemlor med kokosgrädde. Dessutom superenkla att göra.

Här är hennes recept – modifierat utifrån ett ursprungsrecept från Biofood.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Kureras bloggare Mia Hagenmalm och hennes blogg Riktig mat & hälsa.

Portioner: 6

Ingredienser

Deg
6 g jäst
250 g mandelmjölk
85 g majsmjöl
60 g mandelmjöl
25 g kokosmjöl
20g fiberhusk
1/2 dl honung
1 msk kardemumma
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt

Mandelmassa
2 dl mandelmjöl, eko
2 msk honung, eko
2 msk vatten

Kokosgrädde
1 burk ekologisk kokosmjölk som stått kallt flera timmar i kylen
1 tsk vaniljpulver, eko
1 msk mandelsmör, eko

Gör så här

Strutarna
Väg och mät upp mjölken och häll i en bunke. Rör ut jästen så att den löser sig ordentligt. Blanda övriga torra ingredienser och häll över mjölken. Rör om till en deg och låt stå under bakduk och jäsa 1 1/2 timme.
Dela sedan degen i 6- 7 jämnstora bitar. Rulla till en boll och kavla ut dem till en tunn cirkel på mjölat bakbord.
Stek varje cirkel i en torr stekpanna några minuter på varje sida. Låt sedan svalna under en bakduk.

Mandelmassan
Mät upp alla ingredienser till mandelmassan i en skål. Rör omkring ordentligt och låt stå och dra en stund så att smakerna sätter sig.

Kokosgrädden
Ta ut burken med kokosmjölk som den stod och öppna burken. Då har du grädden ovanpå och den tunna kokosvätskan nere i burken. Ta endast av det gräddiga och lägg över detta i en bunke. Tillsätt mandelsmör och vailjpulver. Vispa med elvisp tills du har en konsistens av grädde.

Lägg en strimma med mandelsmör på semmelstrutarna. Toppa med kokosgrädde och vik ihop till en strut – eller bara klicka på mandelmassa och kokosgrädde på mitten och vik över!
Hur som helst: Njut för riktigt goda är de!

Annons
Annons