Det finns många alternativ för den som vill ge sina barn ett påskägg de inte behöver ha dåligt samvete för.
Här är fem enkla recept på nyttigare påskgodis.
Ett påskägg behöver inte vara sprängfyllt av onyttigt och onaturligt godis. Det kan även fyllas med bokmärken, små figurer eller roliga pysselgrejer. Till exempel. Låt fantasin flöda och hjälp dina barn – och därmed kommande generationer – till en lite nyttigare påsktradition.
Här får du lite hjälp på vägen.
Läs också: 9 mer hälsosamma alternativ till vitt socker
5 förslag på nyttigare påskgodis:
1. Sockerfri marsipan
Sockerfri variant på marsipan som passar bra för att göra egna marsipanägg, kulor eller varför inte försöka forma en kyckling?! Glutenfria och lowcarb – för den som bryr sig.
Ett hett tips är att hälla i en gnutta gurkmeja, vilket ger en fin gul färg helt naturligt. Det räcker med en gnutta.
2. Nyttiga godisremmar
Dessa fruktremmar är perfekta för både barn och vuxna. De kan ätas som nyttigt godis eller mellanmål. Såå goda!
3. Geléhjärtan med hallonsmak
Ett mer naturligt alternativ till godis – och en fröjd för både öga och gom.
4. Oemotståndliga snickerspraliner
Små goda munsbitar – det räcker med ett par stycken i påskägget så blir ditt barn nöjt. Resten kan du ju njuta av själv. 🙂
5. Mandelkulor
Vackra små godbitar med mandel, raw choklad, citrus och flingsalt. Enkla att göra på nyttig kokosolja och agavesirap med lågt GI.
Ett tips är att hälla i en gnutta gurkmeja, som fungerar som ett naturligt färgämne. Även här fungerar gurkmeja bra som färgämne för att få en fin gul färg.
Läs också: Samband mellan barns sömnkvalitet och omega-3
Av Isabelle Hedander