Annons

Barnsligt goda hallonbollar – utan socker

Rulla ihop dessa syrligt söta munsbitar när du eller ditt barn är sugen på något gott, men vill undvika socker och vitt mjöl. Dessa bollar är fulla av nyttigheter!

Carolina Eriksson

Webbredaktör
30 juli, 2021
Barnsligt goda hallonbollar – utan socker

Rulla ihop dessa syrligt söta munsbitar när du eller ditt barn är sugen på något gott, men vill undvika socker och vitt mjöl. Dessa bollar är fulla av nyttigheter!

Receptet kommer från boken ”Bella bakar” (Kavat förlag) av Carina Stahre, som tidigare har berättat i i Kurera om sin egen hälsoresa. Tack vare antiinflammatorisk kost lyckas hon, som lidit av en kronisk tarmsjukdom, hålla sig medicinfri. Nu vill Carina inspirera små som stora att baka lite hälsosammare – utan vete, vitt socker och mjölk.

Recepten i boken är enkla att följa även för de yngsta bagarna. De kan hänga med tack vare fantasifulla steg-för-steg-bilder med Bella som demonstrerar recepten i sagolika utstyrslar.

LÄS OCKSÅ: Veganska chokladbiskvier

Ingredienser

1 dl valnötter
1 dl kokosflingor
1 dl havregryn
1,5 dl frysta hallon
1 msk virgin kokosolja
1 msk agavesirap
1 krm vaniljpulver
+ kokosflingor att dekorera bollarna med

LÄS OCKSÅ: Sockerfria kärleksmums med superkrafter

Bokomslag "Bella bakar"

 

Gör så här

Ta fram alla ingredienser och mixa allt tillsammans till en jämn smet.
Forma sedan smeten till bollar, små om du vill ha många. Och stora om du vill ha några få men goda.
Fyll ett fat med kokosflingor och rulla sedan dina små men goda bollar, eller få men stora bollar, så att de blir täckta med kokos.
Voila!Du borde nu ha ett helt fat fullt med goda hallonbollar. Förvara sötsakerna i kyl om det mot förmodan blir några över.

Annons

LÄS OCKSÅ: Raw sommartårta med lemoncurd och jordgubbar

Av Carolina Eriksson

Annons