Foto: Bella Håkansson

Chokladiga rawfoodbollar

Fakta

Receptet kommer från Kurerabloggaren Bella Håkansson och hennes blogg Bella Om Yoga.

Det här är receptet på mumsigt chokladiga rawfoodbollar kommer från Kureras bloggare Bella Håkansson som kallar dem “bästa bollarna hittills!”
Hon tipsar om att det går att hälla på en skvätt espresso (inte så raw men ändå) för den som vill ha bollarna ifred från barnen.
Smart! 

 

 

 

► Läs också: Rosa raw chokladbollar med egengjort lingonströssel


Ingredienser

200 g hasselnötter
200 g urkärnade dadlar
1/2 dl kakao smör
1/2 msk kakaonibs
2 msk (rågade) raw kakao
1 msk chiafrön
2 msk honung
2 msk espresso
1 krm flingsalt
1 krm ”äkta” vaniljpulver
(en skvätt kaffe – valfritt)

► Läs också: Frisk och söt chlorellaboll

Gör så här

Först tar du tag i kakaosmöret, hackar det grovt och sätter det för att smälta över ett vattenbad.
Under tiden kör du hasselnötter med stavmixer. Hacka/klipp dadlarna i mindre bitar och strö i dessa.
Blanda i resten av ingredienserna och kör med stavmixern tills det blir en jämn massa.
Häll i kakaosmöret när det har smält helt.
Blanda och forma massan till bollar och rulla i kokosflingor.
Klart. Lätt som en plätt!

[caption id="attachment_63545" align="alignnone" width="460"]Först tar du tag i kakaosmöret, hackar det grovt och sätter det för att smälta över ett vattenbad. Grovhackat kakaosmör. Foto: Bella Håkansson[/caption]

Fakta

Receptet kommer från Kurerabloggaren Bella Håkansson och hennes blogg Bella Om Yoga.

Skriv ut artikel


Nytt på Kurera

Vanligt med muskelsmärta vid skrivbordsarbete

Värk

Besvär på grund av arbete vid bildskärm i form av spända axlar och smärta i armar och nacke kryper nedåt i åldrarna i takt med att datoranvändande startar allt tidigare. Bland vuxna är kvinnor överrepresenterade och så många som var tredje kvinna i vuxen ålder uppger enligt en ny underökning att de har besvär.

Slipper förkylningar med bättre immunförsvar

Hälsa

Efter många år med kliande utslag fick Britt-Marie äntligen en medicin som hjälpte mot hennes psoriasis – sprutor som funkade som trolleri! Fast medaljen hade en baksida. Sprutorna försvagade hennes immunförsvar så att Britt-Marie drog på sig den ena förkylningen efter den andra. Lösningen heter probiotika och stöttar den viktiga bakteriefloran i magen. Med det kan Britt-Marie träna simning och tävla som hon vill, för nu håller hon sig frisk.

eva sanner

Eva Sanner om naturens läkande kraft

Intervju

Alla har väl hört att det är hälsosamt att vistas i naturen. Men även om vi ”vet” att det är bra och kan känna att vi mår bättre är det först på senare år som vi tack vare vetenskapen börjat förstå varför.

kind

Näring för huden – utsidan speglar insidan

Skönhet

Idag finns stor kunskap om hur vi kan ta hand om vår hud på bästa sätt. Utsidan speglar insidan, och faktorer så som livsstil, kost och genetiska förutsättningar påverkar hudens funktion och utseende. Här berättar Nina Jonasson hudterapeut och diplomerad näringsterapeut om hur du skapar bäst förutsättningar för frisk och ungdomlig hud.

saffranssoppa med tofu

Saffransoppa med tofu

Recept

En vegansk tappning av en klassisk fisksoppa passar perfekt när höstkylan kryper sig på för den som heller vill ha fisk är det bara att byta ut tofun mot valfri vit firre.

Immunförsvaret – ett underverk att vårda

Förkylning

Vi kommer dagligen i kontakt med tusentals virus och bakterier. Bara genom ett tryck på din mobilskärm så har du kommit i kontakt med cirka 6000 bakterier. Vi har dessutom miljoner bakterier och virus i vår egen mikroflora. Med tanke på det är det ett under att vi inte blir sjuka oftare. Underverket kallas immunförsvar.

Kureras skönhetspanel testar: Duschkrämer

Hud

Idag är det premiär för Kureras skönhetspanel, först ut är duschkrämer. Oavsett när och hur du duschar är sällskapet i duschen viktigt. Ja, duschkrämen, alltså. Eller gelen. Kurera har låtit skönhetstestpanelen prova sig fram bland fem naturliga alternativ och hittat en löddrande och smart favorit.

äng

Cancer- och allergifonden hjälper från två håll

Forskning

Cancer- och Allergifonden bildades för lite drygt trettio år sedan och delar ut anslag till forskning som syftar till att öka kunskapen om dessa sjukdomar, vad som orsakar och vad som förhoppningsvis kan bota. Utöver det kan även sjukdomsdrabbade privatpersoner söka ekonomiskt stöd hos fonden.

Ingrid: “Äntligen kan jag cykla igen”

Värk

Ingrid Ahlén gillat att cykla och promenera, gärna långt och länge. När värken i höfterna satte stopp för utflykterna blev livet lite fattigare. Nu är hon igång igen – tack vare två nya höftleder och extrakt av nypon. – Till och med min ortoped sa att jag skulle fortsätta med nyponen, för det verkade göra mig så gott, säger Ingrid.