Favoritkakan som går att variera i det oändliga. Det här är ett bra grundrecept som här är smaksatt med valnötter men som går att smaksätta precis som du vill.
Fakta
Receptet är hämtat från boken ”Mer lugn mage med god mat” av dietisten Sofia Antonsson. Boken är fylld av recept som är anpassade till IBS-metoden FODMAP.
20
150 g smör
250 g mörk choklad
4 ägg
3 dl strösocker
100 g valnötter
1 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 dl glutenfri fin mjölmix
Här hittar du en guide till olika sorters mjöl – varav sju glutenfria
Fotnot: Människor med känslig mage kan – enligt IBS-metoden FODMAP – vara känsliga mot sötningsmedel, därav ett recept med vitt socker. Vill du ändå byta ut det hittar du flera nyttiga alternativ till vitt socker här.
Läs också: ”Lider du av IBS? Ta hjälp av FODMAP!”