Kan ashwaganda hjälpa mig att sova bättre?

Hej,
Är i klimakteriet sedan två år och sover numera aldrig en hel natt. Har provat både gaba, melatonin och magnesium men har bara fått en liten förbättring. Har nu fått nytt tips av kolleger som har hjälpt dem sova bättre – KSM 66, tror du det kan vara en lösning för mig? eller ska jag försöka hitta läkare som skriver ut bioidentiska hormon istället?  Är så trött på att vara "trött"!

Monika Björn svarar:

Hej och tack för din fråga!

Du kan absolut testa Ashwaganda /KSM-66 och se om du tycker att det hjälper dig. Tänk på att det ofta dröjer minst fyra till sex veckor innan du kan förvänta dig resultat från kosttillskott.

Idag finns det en uppsjö med hjälpmedel mot insomnia, blåljusblockerande glasögon, tyngdtäcke, meditationsappar etcetera, men den lösning som flest kvinnor får hjälp av är trots allt hormonbehandling. Bioidentiskt progesteron som är svårt att få utskrivet i Sverige, men som förskrivs tillsammans med bioidentiskt östrogen till kvinnor som har sin livmoder kvar, har en mycket lugnande/sövande effekt och tas med fördel på kvällen innan läggdags.

Många kvinnor upplever att de “får sitt liv tillbaka” när de startar hormonbehandling och kan sova igen.

Lycka till och hoppas att du får sova gott snart igen!

Kram,
Monika

Ställ din egen fråga till Monika Björn

Kroppen svarar inte längre på träning – hur gör jag?

Fråga till Gästexpert: Träning

Hej,  Undrar hur jag skall lägga upp min träning, vid 54 års ålder? Tränar 4-6 ggr i  veckan, allround med löpning, cirkelträning, styrketräning och yoga. Kroppen inte svarar som förut, utan jag får mer skador, (har fått artros ovanpå allt)  sträckningar, mer fluff runt magen och rumpan är gone with the wind. Tacksam för tips!

Läs mer →

Kan ashwaganda hjälpa mig att sova bättre?

Fråga till Gästexpert: Träning

Hej, Är i klimakteriet sedan två år och sover numera aldrig en hel natt. Har provat både gaba, melatonin och magnesium men har bara fått en liten förbättring. Har nu fått nytt tips av kolleger som har hjälpt dem sova bättre – KSM 66, tror du det kan vara en lösning för mig? eller ska […]

Läs mer →