Ingredienser (två portioner)
4 pilgrimsmusslor
1/2 st finhackad scharlottenlök
1/4 röd paprika, finhackade tärningar
1/4 skalad, tunnt skivad gurka
1/4 chilifrukt, finhackad
ca 15 g bladpersilja
1/2 dl olivolja
Rivet skal från 1/2 lime
Saften från 2 lime
0,5 msk flytande honung
0.5 msk hel kummin
salt och svartpeppar
Gör så här
Skiva musslorna tunt, och pressa över limesaften. Limesaften ska täcka musslorna.
Låt stå i kylen och dra cirka 10-15 minuter.
Skär paprika i små tärningar, finhacka lök, chili och skiva gurkan tunt. Ett bra tips är att använda osthyvel så blir skivorna jämna. Blanda allt med musslorna.
Riv skalet på en halv, vältvättad lime. Häll över olivoljan blandat med honung. Salta och peppra.
Fördela på två assietter, eller gör som jag: Ät upp allt själv!
Fakta
Receptet kommer från Mia Hagenmalm, en av Kureras matbloggare.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.