Annons

Food pharmacys vegetariska gubbröra

Gubbröra är en klassiker på de svenska julborden. I denna tappning byts fisken ut mot champinjoner och läggs på ett knaprigt fröknäcke. Perfekta drinktilltugget, som förrätt eller på julbuffén!

Carolina Eriksson

Webbredaktör
14 december, 2022
Food pharmacys vegetariska gubbröra

Gubbröra är en klassiker på de svenska julborden. I denna tappning byts fisken ut mot champinjoner och läggs på ett knaprigt fröknäcke. Perfekta drinktilltugget, som förrätt eller på julbuffén!

Mia Clase och Lina Nertby Aurell, duon bakom Food pharmacy, har skapat detta recept som är hämtat ur deras best of-kokbok ”Absolut Food Pharmacy” (The Book Affair). I den har de samlat sina egna favoritrecept och gemensamt för dem alla är att de är hälsosamma, näringsrika – och goda förstås!

Bokomslag "Absolut Food pharmacy"

 

 

Annons

 

Ingredienser

Cirka 4 dl
5 små champinjoner
½ rödlök
2 msk hackad färsk gräslök
2 msk hackad färsk dill
3 msk kapris
1 dl vegansk majonnäs
1 dl valfri crème fraiche
1–2 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk honung
salt och vitpeppar
Serveringsförslag: fröknäcke och hackad färsk dill

LÄS OCKSÅ: Adventsmysiga flatbread med svartkål och cheddar

Gör så här

Hacka svampen, skala och finhacka löken.
Lägg svamp, lök, örter, kapris, majonnäs och crème fraiche i en skål.
Rör ner senap, vinäger och honung. Smaka av med salt och peppar.
Lägg gärna röran på fröknäcke och toppa med dill. Njut!

LÄS OCKSÅ: Pepparkaksbrownie med kolakräm och lingon

Av Carolina Eriksson

Annons

Annons