Annons

Fylld rödlök till grillen

Grilla kan man göra året om. Ett gott tillbehör till övrig mat är en fylld rödlök som man grillar i ett foliepaket.

Redaktionen

13 augusti, 2013
Fylld rödlök till grillen
Dela inlägget

Grilla kan man göra året om. Ett gott tillbehör till övrig mat är en fylld rödlök som man grillar i ett foliepaket.

Annons
Fakta

Fakta

Receptet kommer från Mia Hagenmalm som bloggar om mat på Kureras blogg Mias mat- och bakblogg.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.

Portioner: 3

Ingredienser

3 röda medelstora rödlökar
1 ägg
50 g riven parmesanost
1 msk persilja, finhackad
1 msk basilika, finhackad
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
3 små coctailtomater
Herbamare örtsalt och chiliflakes

Gör så här

Skär av toppen på löken och gröp ur den med en gaffel. Låt de två-tre yttersta lagren på löken vara kvar.
Hacka basilika och persilja fint.
Blanda med uppvispat ägg, parmesan, kryddor och balsamvinäger.
Fördela fyllningen i lökarna.
Skär tomater i småbitar och tryck ner dem i blandningen.
Lägg varje lök på en bit aluminiumfolie.
Ringla över olivolja, strö över lite flingsalt och gör små paket.
Lägg på grillen.
Känn med gaffel efter cirka 15 minuter om det är klart. Löken ska ha blivit mjuk.
Servera!

Annons