Annons

Glowing bowl med mango och passionsfrukt

Locka fram ditt inre glow med denna färgstarka och fräscha bowl som lyxigt mellanmål eller efterrätt! En riktig smakbomb med söt mango och syrlig passionsfrukt.

Carolina Eriksson

Webbredaktör
3 mars, 2022
Glowing bowl med mango och passionsfrukt

Locka fram ditt inre glow med denna färgstarka och fräscha bowl som lyxigt mellanmål eller efterrätt! En riktig smakbomb med söt mango och syrlig passionsfrukt.

”Genom varje tugga kan du känna ditt glow växa inifrån och ut. Genom det tillsatta kollagenet får du i dig aminosyror som är avgörande för mage, tarm, leder, hud och hår. För att få en extra stärkande effekt, hålla dig mätt och balanserad länge, ät gärna något som innehåller protein vid sidan av bowlen”, skriver Susanna Moen och Sara Norrbom som skapat detta recept.

Sara och Susanna är grundare av plattformen Womensync– som rymmer bland annat en podd, en blogg och en bok med samma namn, som detta recept kommer från.

Målet med Womensync är att underlätta för kvinnor att må så bra som möjligt genom menscykelns och livets alla faser. Men det är få som vet varför eller vad de kan göra för att balansera och möta dessa förändringar, menar Sara och Susana.

Annons

Just detta recept passar extra bra i menscykelns andra fas, alltså från mensens sista dag fram till ägglossning, tipsar de. Men självklart kan du äta och avnjuta den här bowlen även om du inte har mens!

LÄS OCKSÅ: Kännetecken på underfunktion i sköldkörteln

Ingredienser

1 person
3 dl fryst mango
2 st passionsfrukter, eller 1 dl fryst passionsfrukt
1 dl kokosgrädde
½ msk ghee
1 bit färsk ingefära efter smak
1 näve spenat
½ pressad färsk lime

Topping:
Solrosfrön
Sesamfrön
Mandelssmör

Alternativ för att boosta extra:
2 msk kollagen
1-2 msk proteinpulver av eget val
1 tsk macapulver

LÄS OCKSÅ: Smoothies för ett starkt immunförsvar

 

Annons

Gör så här

Mixa samman alla ingredienser i en matberedare till en jämn och krämig konsistens. Servera i en skål med toppingen.

”För att få i dig alla härliga vitaminer och mineraler för fas två är toppingen pricken över i. Vi älskar att toppa med sesamfrön för kalcium, solroskärnor för selen och cashewnötter för zink och magnesium”; tipsar Sara och Susanna.

LÄS OCKSÅ: Hemmagjord kokosyoghurt med probiotika

Av Carolina Eriksson

Annons