Annons

Glutenfria plättar med gurkmeja

Har man bara ett plättlagg kan man göra plättar av i stort sett vad som helst. Här är ett recept med ägg, turkisk yoghurt och gurkmeja. Men vill du så kan du go nuts och dra i lite finriven rotfrukt, keso, mögelost, havremjölk, bär, broccoli eller vaniljpulver. Jo men visst serrö! Det är bara att experimentera.

Redaktionen

19 maj, 2015
Glutenfria plättar med gurkmeja
Dela inlägget

Har man bara ett plättlagg kan man göra plättar av i stort sett vad som helst. Här är ett recept med ägg, turkisk yoghurt och gurkmeja.
Men vill du så kan du go nuts och dra i lite finriven rotfrukt, keso, mögelost, havremjölk, bär, broccoli eller vaniljpulver.
Jo men visst serrö! Det är bara att experimentera.

Läs också: Rent mjöl i påsen? Guide till 9 sorters mjöl – varav 7 glutenfria

Portioner: 7

Ingredienser

2 ägg
Några matskedar turkisk yoghurt (vill du ha dem mejerifria kan du byta ut yoghurten mot en banan)
Salt och peppar

Valfritt:
En nypa gurkmeja för en lite fin gul färg plus antiinflammatorisk effekt.

Läs också: Därför ska du äta gurkmeja

Tips!
Att jobba med naturliga färgämnen är roligt. Och särskilt barn gillar mat med färg.
Skippar du gurkmejan och har i lite finrivna morötter istället får dina plättar en fin rosaaktig färg. Lite ”prinsessiga” så där. Så även med om du mixar ner lite lingon, hallon eller jordgubbar – eller lite rödbetsjuice. Gör du dem med lite gröna ärtor – eller vetegräs – i kommer de istället att bli mer åt Hulken-hållet. Kan också vara kul. 🙂

Annons

Gör så här

Mixa samman och stek i ekologiskt kokosfett (mixa med smör eller olja om du vill ha något krispigare stekyta).
Servera med bär, sylt, bananglass eller bara lite kakao nibs. Du kan även strö lite sukrin melis över (naturligt, kalorisnålt alternativ till florsocker)

Läs också: Socker- och vetemjölsfria alternativ till bakningen

Så – sätt igång och experimentera. Lycka till!

Annons