Sätt guldkant på frukosten eller helgbrunchen med pannkakor! Dessa näringsrika små godingar innehåller varken mjöl eller mjölk – bara ägg, banan och kakao.
De här hälsosammare pannkakorna är fyllda med både protein som mättar, fett från ägg och äkta smör, samt kolhydrater från banan. Välj vilken topping du själv föredrar, till exempel äppelklyftor, kokosyoghurt, nötter och frön som på bilden. Eller varför inte hallon, nötsmör för fett och kakaonibs för extra krisp och magnesium, tipsar Susanna Moen och Sara Norrbom, tjejerna bakom plattformen och boken Womensync som skapat detta recept.
Ingredienser
1 person
2 ägg
1 banan
1 tsk kakao
Äkta smör/ghee/kokosolja att steka i
För att boosta extra: 1/5 msk fiberhusk
LÄS OCKSÅ: Sagolikt god glutenfri kladdkaka
Gör så här
Mixa ägg, banan och kakao med en handmixer, alternativt mosa bananen med en gaffel och vispa samman med ägg och kakao med en vanlig visp. Värm upp stekpannan på medelvärme, stek i äkta smör, ghee eller kokosolja på båda sidor tills pannkakorna blir gyllenbruna.
LÄS OCKSÅ: Matiga sötpotatispannkakor med kanel
Av Carolina Eriksson