God grönsakswok som ger en bra mättnadskänsla.
Fakta
Receptet kommer från Mia Hagenmalm, som bloggar om mat för Kurera.se.
www.kurera.se/mias-mat-och-bakblogg.
Ingredienser
Marinerad tofu
275g naturell tofu
1/2 dl japansk soya, jag använde tamari
1 msk sesamfrö
1 tsk riven färsk ingefära
1 klyfta riven vitlök
1/2 tsk chiliflakes
2 msk citronsaft
Grönsakspytt med tofu och glasnudlar
1-2 msk kokosolja med smak
2 vitlöksklyftor, finhackade
1/2 msk riven ingefära
200 g röd paprika skuren i bitar
1 liten zucchini, skivad
275 g marinerad tofu
örtsalt och ev svartpeppar
Gör så här
Marinerad tofu
Blanda alla ingredienser till marinaden.
Skär tofun i bitar/tärningar och lägg i marinaden.
Ställ kallt och låt den stå och dra åt sig i kylen minst 30 minuter.
Grönsakspytt med tofu och glasnudlar
Hetta upp kokosoljan och bryn grönsakerna cirka 5 minuter.
Tillsätt tofu, ingefära, sesamfrön och kryddor och stek ytterligare 5- 10 minuter beroende på hur al dente du vill ha dem.
Koka nudlar enligt anvisning på paketet i lite grönsaksbuljong.
Servera.