Till påsk äter vi ägg i mängder, och ofta även lax och annan fisk. Men visst känns rätterna lite tunga ibland? Den här tallriken ger både ett stabilt blodsocker och grundande mättnad, samtidigt som den bjuder på fräscha, gröna smaker!
Med mjölksyrade grönsaker, som kimchi eller surkål, och C-vitaminrik grönkål och broccoli blir detta en mer allsidig påsktallrik som gör både kropp och knopp glad i påsk.
Men rätten, som receptets skapare kallar en ”Grounding Egg plate”, passar förstås lika bra att äta vilken dags som helst, inte bara i påsk!
Receptet kommer från boken ”Womensync – Ett liv i synk med din kvinnliga biologi”, av Susanna Moen och Sara Norrbom. Tillsammans driver de även plattformen med samma namn: Womensync.
LÄS OCKSÅ: Så färgar du påskägg naturligt
Ingredienser
1 portion
2 kokta ägg
Mjölksyrade grönsaker
Fet fisk, som lax eller rökt makrill
Grönkål och broccoli, stekt i äkta smör eller ghee
Kryddor, som jodberikat salt, chiliflakes och färsk persilja
LÄS OCKSÅ: Fem recept för ett veganskt påskbord
Gör så här
Skiva upp två kokta ägg, sprinkla på kryddor som chiliflakes och persilja för C-vitamin. Servera tillsammans med makrill eller lax för jod och selen, mjölksyrade grönsaker som boostar mage och tarm, stekt grönkål och broccoli för fibrer som hjälper kroppen att göra sig av med överblivna och förbrukade hormoner. Vi gillar att steka i äkta smör eller ghee som är värmetåligt och dessutom innehåller A-vitamin som är essentiellt för att kunna producera könshormoner.
LÄS OCKSÅ: Hur mycket socker kommer du att äta i påsk?
Av Carolina Eriksson