Annons

Indisk kikärtsgryta med kokosmjölk

Detta är en smakrik och värmande vegetarisk gryta med indisk touch som passar perfekt under kyligare dagar. Klä på dig varma kläder och laga den gärna utomhus, som receptets skapare – friluftsprofilen Niklas Kämpargård.

Carolina Eriksson

Webbredaktör
5 november, 2021
Indisk kikärtsgryta med kokosmjölk

Detta är en smakrik och värmande, vegetarisk gryta med indisk touch som passar perfekt under kyligare dagar. Klä på dig varma kläder och laga den gärna utomhus, som receptets skapare – friluftsprofilen Niklas Kämpargård.

Receptet kommer från boken ”Vara ute” (LB förlag) av Niklas Kämpargård som vill inspirera fler att upptäcka hur välgörande för både kropp och själ det är att vistas i det fria.

LÄS OCKSÅ: Höstmysig kantarellpytt med grönkål och hasselnötter

 

 

Annons

 

 

Ingredienser

4 personer
1 gul lök
2 stora potatisar
1 sötpotatis (kan uteslutas)
3 vitlöksklyftor
2 msk färsk riven ingefära
1 msk garam masala
1 röd chili (medelstark)
1 tsk gurkmeja
1 paket kokosmjölk
2 paket kokta kikärtor
1 grönsaksbuljongtärning,
Grönkål, valfri mängd
Ris
Olja att steka i

LÄS OCKSÅ: Fem skäl att äta mer bönor

Gör så här

Skala potatisen och dela dem i lagom stora bitar. Skala och hacka lök, vitlök och chili. Hetta upp en gryta med olja och fräs löken i ett par minuter. Häll i kryddorna, den rivna ingefäran och chilin och låt dem fräsa med en stund.
Ös ner potatisbitarna och slå på kokosmjölken och smula ner en buljongtärning. Låt allt småputtra i omkring 15 minuter under lock, men var försiktig så att det inte bränner fast. Koka riset under tiden. När grytan är klar och potatisarna är mjuka vänder du ner hackad grönkål i grytan, så mycket som du själv uppskattar. Servera tillsammans med kokt ris.

LÄS OCKSÅ: Tröstsoppa för tunga dagar

Av Carolina Eriksson

Annons

Annons